Uzun, ince bir yoldayım...

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers

1 Ocak 2010 Cuma

Mutlu bir yıla başladık bugün...

Dün gece çok şatafatlı bir halde evde toplandık. Ancak belediyemiz bir güzellik yaparak, elektriğimizi kesti; biz karanlıkta birbirimizi görmek için çaba verirken, iki arka sokakta çılgınca eğlenen sosyetik İstanbul ise bu durumu hiç hissetmiyordu.

Mum ışığında 8 kişilik masamızda annem, babam, babannem ve dedem, amcam ve Selen ablam, ve tabii ki Ali dayım ve Ebru teyzem vardı. Unutmadan Doğaç ve Kemal amcam da bizimleydi erken saatlerde. Adana kebaplar, mücverler, midye dolmalar ve kabak tatlısı masamızı süslüyordu.

Anneannem ve dedem Zonguldakta, dayım da Caddebostanda yeni yıla girdi. Onları burda görmek isterdim. Umarım gelecek yıl hep birlikte oluruz.

Elektrik yoktu ama evimizde kocaman bir ışık kaynağı vardı. İmdadımıza dolunay yetişti. Evin içinde doğdu, büyüdü ve yükseldi. Akşam dokuz buçukta bir kenarından yenmiş bir kurabiyeye benziyordu; parçalı ay tutulması oldu.

Biz ailemize dair yeni yıl dileklerimizi işte o tutulmada söyledik bile. Sonra ben uyudum, mışıl mışıl. Gece tam 12de annem ve babam yanıma uzandılar. Elele tutuşup ailecek ilk yılbaşımızı yaşamanın keyfini duyduk.

O arada ışıklar geri gelmiş. Herkes birbirinin yüzünü ancak görebilmiş... gece güzel bitmiş...

Keyifle, mutlulukla, sağlıkla, neşeyle, şansla, beraberce, aydınlıkla geçen bir yıl olsun 2010!

Hepimize mutlu yıllar!

1 yorum:

Mystic dedi ki...

vardı vardı :) bir önceki post olarak yukledim simdi.