Uzun, ince bir yoldayım...

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers

10 Mayıs 2009 Pazar

Kolik ve çözümleri

Büyük bir derdim başladı; sebepsiz ağlıyorum. Akşam üstü 5'te başlıyor, 8'de bitiyor. Nedeni yok ya da var da ben anlatamıyorum.

Annem ve babam çok üzgün. Yardımcı olabilmek için çok çaba harcıyorlar ama nafile... derken, çeşitli duyumlara göre önce fön makinesi ile beni sakinleştirmeye çalıştırdılar. Evet, başarılı oldu ama sinir sistemini zorlayan bir seçenek; 3 saat boyunca benim sesimi bastırmaya çalışan bir kara gürültü. Bilmem, bunun adı kara gürültü müdür ama bir de beyaz gürültü var. İşte o, bizi kurtaran asıl yol oldu.

Annem ve babam evde bunalmaktayken, İzmir'den Bahar teyzem, Cansu'nun annesi, annemi arayarak, ömür billah duacı olacağı tüyoları anneme anlattı. 1) Kolik CD'si 2) Acı Elma Yağı


Kolik CD'si, Buzuki Orhan'ın yarattığı bir başyapıt... Abartmıyorum. Dinlenmeye başladığım an, etkisini hissediyorum: sakinleşiyor, uykuya dalıyorum. Üstelik annem ve babam da hiç rahatsız değiller. Peki, ne dinliyoruz: annemin karnının o güzel melodisini; arada darbuka tınılarını; annemin kalbinin ritmi... Önceleri ağlamaya başladığımda açıp dinliyorduk; sonraları ağlama saatime yakın çalmaya başladık, hiç ağlamadan sızlamadan o saatler geçiyor.


Diğer kurtarıcı ise acı elma yağı. Aktarlarda satılıyor. Biz Ambar'dan aldık. Banyodan hemen sonra masajın ardından annem ayaklarıma sürüp iyice ovuyor. Böylece gazım kalmıyor, rahatlıyorum.


Bu postu tüm kolikli bebeklere ithaf ediyorum.

1 yorum:

Mystic dedi ki...

Bebeğimin doğumunun 15. günü başlayan kolik ağlamalarımız, 40'ı çıkmadan son buldu. Biz bu çözümlerin işe yaradığını düşünüyoruz.