Uzun, ince bir yoldayım...

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers

31 Ocak 2010 Pazar

Ev ve araba halleri

Bugün babaaannem ve dedem evlerine döndüler. Çok alışmıştık evdeki kahkahalarına ve neşelerine. Onları çok özleyeceğiz. Yine gelecekler. Biz de umarım yakında onların yanına gideceğiz. Şu bahar kendini göstersin.

Dedemlerden sonra biz de annem ve babamla evden çıktık. Nihayet.. İki hafta mı olmuştu; galiba.. Çok usluydum bu sefer. E-bebek'e gidip alışveriş yaptık. Artık araba koltuğum var. Önceki anakucağını hiç sevmemiştim. Bunu sever miyim emin değilim. Ama annemin kucağında yolculuk yapmak eğlenceli olsa da, bir o kadar tehlikeli. O yüzden annem artık daha iradeli olacak ve ben ağlasam da koltuktan almayacak.

Araba koltuğunda yine seçimimiz Orbit Baby'den yana oldu. Römer Duo Plus Isofix'i gösterdiler. Yalnızca arka koltuğun isofix barına geçirilmesi bize çok yeterli gelmedi. Elle sağa sola oynayabiliyordu. Sonra Römer'in Safefix Plus modelini gösterdiler. Hele onu gördükten sonra bir öncekini tercih etmek mümkün değildi. Bu modelde koltuğu yere de sabitleyen bir aksam kurmuşlar ve gösterdikleri videoda bu modelin diğerine göre kaza anında daha sağlıklı sarsıldığı gösteriliyordu. Orbit Baby ile bu modelin arasında nasıl bir fark olduğunu söyleyemiyorum. İkisi birbirinden çok farklı.

Orbit Baby'nin özelliklerini sıralarsak, öncelikle arkaya dönük oturmamı sağlıyor. Altındaki bazası hem isofix ile koltuğun arkasına sabitleniyor hem de sıkıştırma aksamı sayesinde yerinden oynamayacak kadar sıkı yerleşiyor. Pusetimin üstüne de yerleşebiliyor, böylece araba koltuğum benimle her yere kolayca gelebiliyor. İstersek uçakta bile oturabiliyorum. Koltuğumu 7 yaşıma kadar ya da 25 kiloya kadar kullanabileceğimden (16 kiloya kadar arkaya dönük - 25 kiloya kadar öne dönük olarak), diğerlerine göre daha ekonomik oluyor.

Hiç yorum yok: